Remington Model 8/81 problem


PDA






BAE984
October 26, 2005, 07:25 PM
I've taken apart a Remington Model 81 and made the mistake of taking out the screws in the receiver. Now they're all in except the middle screw on the left side (behind the safety pivot). It now goes in so that the bottom of the screw is flush with the side of the receiver, but will go no further...the top needs to be parallel. I cannot figure out what's keeping it from going all the way in.

Please Help!! Remington is supposed to be sending me a manual for the rifle, but it is supposed to take a few weeks...I'd really like to have this thing running sooner.

If you enjoyed reading about "Remington Model 8/81 problem" here in TheHighRoad.org archive, you'll LOVE our community. Come join TheHighRoad.org today for the full version!
slopemeno
October 26, 2005, 07:53 PM
(...puffs cigar thoughtfully...) "ya got what we call a sock on the antenna...I'll buy it off of ya for the parts though..

JShirley
October 27, 2005, 11:53 AM
Suggestion: go to TheFiringLine.com, and PM your question to Mike Irwin. Mike's got one of these Remingtons, and may be able to help.

John

BAE984
October 27, 2005, 06:42 PM
Will do.

Thanks

Gewehr98
October 27, 2005, 10:55 PM
In case anybody here forgot. ;)

http://mauser98.com/rem8-3.jpg

Here's the exploded view, courtesy of Gun Parts Corporation. I have detailed disassembly and reassembly instructions in electronic format, PM me with an address and I'll send them your way.

http://mauser98.com/ipb-remington-8.jpg

BAE984
October 28, 2005, 10:15 AM
PM Sent.

Thank you, sir.

Gewehr98
October 30, 2005, 06:45 PM
Did the instructions help you out?

BAE984
October 30, 2005, 07:35 PM
I've been pretty busy all weekend, so I haven't had time to try anything yet. I think what I need to know is in there. The problem screw is the bolt carrier latch 'post,' and apparently you're not supposed to take it out. Hopefully if I get inside the receiver and take out the bits then it'll go back in.

I'm gonna work on it tomorrow and I'll post a follow up to let you guys know how it works out.

Thanks again, Gewehr.

BAE984
November 2, 2005, 07:17 PM
Ok, took a bit longer for me to get to it than I'd expected. Your instructions helped a lot...but it turns out that screw (bolt carrier latch screw) is made of pretty soft stuff...I kinda buggered up the head torquing it down. Now I'm trying to find a replacement screw. It'll run fine as is, it just doesn't look so pretty.

Thanks again.

If you enjoyed reading about "Remington Model 8/81 problem" here in TheHighRoad.org archive, you'll LOVE our community. Come join TheHighRoad.org today for the full version!