help me out!


PDA






lehmanM7
August 10, 2007, 04:10 PM
Hello, I Have a ruger 10/22 and it has a firing problem. When I am using it it only fires once and that is when u put a new clip in and you let the slide close hard. or i only shoot one bullet at a time and load it manualy. I know that it is not a clip problem because after it shoots the first shot it loads the second. Do you have any suggestions on what is wrong with my rifle? Also can you tell me how to fix it.

If you enjoyed reading about "help me out!" here in TheHighRoad.org archive, you'll LOVE our community. Come join TheHighRoad.org today for the full version!
41magsnub
August 10, 2007, 04:13 PM
Before the smart people jump in.. When is the last time you took the gun apart (including pulling the bolt out) and cleaned it? A dirty 10/22 jams and miss feeds like crazy which I learned the hard way back in high school when I bought mine.

Also, what ammo are you using? Have you tried something different?

Another also.. I realize you don't think it is the magazine but have you tried another one? What magazine are you using?

lehmanM7
August 10, 2007, 04:19 PM
ummm quite a while ago.....but i have use federal and remington ammo

Ifishsum
August 10, 2007, 04:21 PM
Dirty chamber not causing the round to be fully seated?

lehmanM7
August 10, 2007, 04:23 PM
ok thank you i will try cleaning that out

lehmanM7
August 10, 2007, 05:07 PM
hey guys thank you sooo much for those who helped me it works now!!!....there was a loose bolt and i tightyened that up and then cleaned out the whole gun piece by piece.

If you enjoyed reading about "help me out!" here in TheHighRoad.org archive, you'll LOVE our community. Come join TheHighRoad.org today for the full version!