Sig p220 with Blazer Brass = Feed Issues?


PDA






boredelmo
January 6, 2008, 03:58 PM
I brought 200 rounds of .45 acp blazer brass with me.

Sig p220 and RIA 1911 Tac were the firearms of choice that day.

RIA shot through everything fine. P220 was working fine...until halfway through the session.

The rounds stopped feeding. racking the slide = no feed. The round would nose dive upwards, jamming up the gun. Some of the ejected brass had some hardcore dents about halfway through the casing. I finished up the session with the 1911 and it ran 100%.

I cycled some Ranger LEO ammo through the sig and it fed fine. So its an ammo problem right? But I am a bit ticked that the Sig would be picky whereas an economic-supposedly finicky style Rock Island fed fine.

So, I should polish the feed ramp and get a stronger recoil spring right? What kind/brand of spring should i look for?

Anyone else have a picky p220 (mines west german euro heel mag release btw) or have troubles with blazer brass in .45?

If you enjoyed reading about "Sig p220 with Blazer Brass = Feed Issues?" here in TheHighRoad.org archive, you'll LOVE our community. Come join TheHighRoad.org today for the full version!
8830
January 6, 2008, 05:04 PM
At first it sounded like a weak mag spring and it still may be. I've got a W. German P220 and have fired hundreds of Blazer Brass through it without a single problem. Was your pistol clean before you started shooting or was the ammo dirty at all?

tbtrout
January 6, 2008, 08:44 PM
I have been shooting Blazers in my Sig 220 for years. Never had a problem. The one thing I learned with aluminum cases for any caliber is your gun has to be clean.

jonnyc
January 6, 2008, 11:15 PM
Ditto on the mags. How many were you using? All have problems?
1. Clean the gun well.
2. Try the same ammo with 2 or 3 different mags.

Shadow1198
January 7, 2008, 02:08 AM
In the last 6 months or so that I've had my P220, I've put maybe 3000rds through it, and well over 1000rds of that were Blazer brass and Blazer Aluminum. I never had a single problem with either. Sounds like a mag spring problem to me.

sabre2
January 7, 2008, 02:13 AM
I have had a few problems with blazer brass .45 in the past. Never any with the aluminum. Seemed to be a problem with the crimp. Wouldn't run in a previously 100% reliable sig 220 or any of my 1911s.

Thug Lyfe
January 7, 2008, 02:01 PM
I hate to say this, but it might be your gun. I have a Sig p220 and I had the same problem. I got it factory certified and ever since the first mag I was having issues. I tried 4 different mags and 5 different types of ammo, nothing worked. I finally had to send it into the factory. That is where it is at now. I ought to be getting it back soon, I will let you know what becomes of it.

If you enjoyed reading about "Sig p220 with Blazer Brass = Feed Issues?" here in TheHighRoad.org archive, you'll LOVE our community. Come join TheHighRoad.org today for the full version!