Problems with my Sig/GSG 1911-22


PDA






Dueling1911s
February 11, 2013, 10:00 PM
So I have Sig 1911-22. I was tinkering with the internals trying to clean up the trigger since the gun supposedly has 80% true 1911 parts. I throw the BS flag on that one cuz I have been completely unsuccessful putting any wilson parts in it.

Anyways, ever since I removed and reinstalled (factory parts) the thumb safety, beaver tail safety, hammer, and mainspring housing it has been acting up. The hammer doesn't always stay cocked now when you rack the slide or try to cock the hammer manually. The vast majority of the time the hammer follows the slide back forward when you rack the gun. I have completely disassemble regular 1911's before and never had any problem like this after reassembly,

Any words of advice?

I really don't want to send it back to the factory cuz it will be gone for who knows how long. Plus sig like to make you pay shipping when its your screw up. Over night shipping is a little rough on a 350 bucks gun

If you enjoyed reading about "Problems with my Sig/GSG 1911-22" here in TheHighRoad.org archive, you'll LOVE our community. Come join TheHighRoad.org today for the full version!
rcmodel
February 11, 2013, 10:24 PM
No idea what you did??
But put all the original parts back in, if you haven't already altered them.

If you have already altered them?
All bets are off!

Then be sure the three-Leif flat spring is installed on top of the sear & disconnecter when you put the mainspring housing back in place.

If you are back to square one with the original unaltered parts?
And it still doesn't work?

Bite the bullet and send it back to SIG before you shoot your eye out.

Sorry to say it, but you got in over your head as gunsmithing goes.

rc

If you enjoyed reading about "Problems with my Sig/GSG 1911-22" here in TheHighRoad.org archive, you'll LOVE our community. Come join TheHighRoad.org today for the full version!