Quantcast
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Bersa .380 plus problem

Discussion in 'Handguns: Autoloaders' started by GojuBrian, Oct 25, 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. GojuBrian

    GojuBrian Member

    Joined:
    Apr 11, 2009
    Messages:
    511
    Location:
    The Natural State
    I'm hoping someone can help me out with this. I don't know a thing about Bersa's!
    Mine has a disconnector issue, I think. The trigger won't drop the hammer or engage and it appears the disconnector is coming out of place away from the frame...?
    Maybe something is missing?
    I took the best pics I could to illustrate.
    [​IMG]
    [​IMG]

    Looks like there is a slot the disconnector should ride in, but it pops out.

    Any help would be appreciated. I can send it to Bersa, but I'd rather fix it myself if possible.
     
  2. N.Schafer

    N.Schafer Member

    Joined:
    Jul 9, 2009
    Messages:
    212
    Location:
    Waterville, MN
    The slide covers that tab and keeps it from coming out. It doesn't have a groove to ride in.

    If you take off the right grip, you will be able to see the disconnector spring. It sound like it might be broken.

    Just to check, you do know that it has a magazine safety and won't fire without the mag, right?
     
  3. GojuBrian

    GojuBrian Member

    Joined:
    Apr 11, 2009
    Messages:
    511
    Location:
    The Natural State
    Yes, I know about the magazine safety.

    The slide SHOULD cover that tab, but the tab protrudes away from the slide, that's the issue. I'll look into the disconnector spring.

    Thanks for your help!
     
  4. GojuBrian

    GojuBrian Member

    Joined:
    Apr 11, 2009
    Messages:
    511
    Location:
    The Natural State
    With the slide on it stays locked back. The slide release won't engage the slide. Seems jammed up somewhere.
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    Does this look right?
     
  5. GojuBrian

    GojuBrian Member

    Joined:
    Apr 11, 2009
    Messages:
    511
    Location:
    The Natural State
    I got the slide forward by touching the disconnector spring.
    It won't fire with the slide on, but will with it off.
    Still looking...
     
  6. GojuBrian

    GojuBrian Member

    Joined:
    Apr 11, 2009
    Messages:
    511
    Location:
    The Natural State
    I'm tempted to buy new springs and install them just to see what happens. :banghead:
     
  7. GojuBrian

    GojuBrian Member

    Joined:
    Apr 11, 2009
    Messages:
    511
    Location:
    The Natural State
    Fixed it!!!!

    The problem wasn't the disconnector spring. The pin behind the disconnector was pushing it out and not allowing it to engage the trigger properly. Too simple to see!!
     
  8. Alec

    Alec Member

    Joined:
    Aug 19, 2010
    Messages:
    223
    Location:
    Washington State
    Nice find. Thanks for posting your solution.
     
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page