Quantcast
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Got My 1st Luger!

Discussion in 'Handguns: Autoloaders' started by jonnyc, Dec 6, 2008.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. jonnyc

    jonnyc Member

    Joined:
    Dec 5, 2004
    Messages:
    2,384
    Location:
    SE Pennsylvania
    Got my first Luger today, a "shooter", just as I wanted.
    The top half and side plate all match and seem to be in pretty nice shape.
    The bottom half is a bit ugly, but seems solid and functional. The only number I can find on the frame is the serial, and the locking bolt doesn't match it.
    The cheap, ratty, ill-fitting plastic grips gotta go REAL FAST.
    I seem to be missing the "Hold-Open Latch Spring" and the "Locking Bolt Spring". I don't believe that either of these is critical to a firing test tomorrow. Is that true?
    The safety functions correctly, but it is a bit loose. Is there a spring in there somewhere to keep it tight, or do the grips (remember the loose-fitting grips?) keep the safety lever in-place and tight?
    Where is the best place to get the two springs?
    Where is the best place to get decent (read: functional and relatively inexpensive) repro wood grips?
    Thanks.
     
  2. Eightball

    Eightball Member

    Joined:
    May 31, 2005
    Messages:
    4,257
    Location:
    Louisville, KY
    Congrats! Can't help you on your questions, though.

    Picture?
     
  3. jonnyc

    jonnyc Member

    Joined:
    Dec 5, 2004
    Messages:
    2,384
    Location:
    SE Pennsylvania
    Hmmm.....no thoughts or comments?

    Took it out this AM. I had four issues that need to be addressed:

    1. The lanyard ring chewed my thumb up. Guess a glove will take care of that.

    2. A couple of times the next round stayed down in the mag. Probably a mag issue I'll deal with after the next two.

    3. The toggle stayed back almost 80-90% of the 40 shots. I'm thinking that is due to the missing Latch Spring. Must get that soon.

    4. The trigger did not re-set most of the time and I had to re-cock the pistol. Anyone have a clue on this issue?

    I used only Remington "Green Box" ammo today. I have read that Lugers are ammo-sensitive. Could this ammo be the cause of any of the problems above?

    TIA
     
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page